Протягом двох днів в Івано-Франківську трапилися три ДТП за участю велосипедистів


Від початку серпня на вулицях Івано-Франківська трапилися три ДТП з потерпілими, в яких постраждали велосипедисти.

У двох дорожньо-транспортних пригодах винуватцями аварій стали самі роверисти. Наприклад, 2 серпня на вулиці Целевича водій автомобіля Hyundai виїжджав з двору та зупинився, щоб пропустити велосипедиста. Однак 22-річний франківець не врахував дорожню обстановку та головою розбив вітрове скло автомобіля, при цьому отримавши травми голови та обличчя.

"Звертаємо увагу, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку (п. 6.1 Правил дорожнього руху України).

Велосипедисти зобов’язані неухильно дотримуватися ПДР та не виїжджати на дорогу без теоретичних знань та практичних навичок, обладнати свої двоколісні транспортні засоби звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного. В темну пору доби бажано бути в яскравому одязі або мати світлоповертаючі жилети та користуватися ліхтариком.

Шановні велосипедисти! Рухаючись проїзною частиною, не змінюйте різко напрямок руху, застосовуйте вказівні сигнали для того, щоби на дорозі вас розуміли. Завчасно попереджайте про свої наміри інших учасників руху" , - закликають у патрульній поліції Івано-Франківська.