Протягом трьох років всіх абонентів СТЕКу підключать до комунальних котелень


Сьогодні, 5 вересня в Івано-Франківську відбулось підписання меморандуму між міською радою, СТЕКом, підприємством "Західні теплосистеми" та "Теплокомуненерго"

Як пояснив міський голова Івано-Фраківська Руслан Марцінків, таким чином у мерії намагають запобігти можливих затримок старту опалювального сезону для абонентів СТЕК, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як відомо, минулого року ця компанія через борги не отримала лімітів на газ, тож включила тепло із кількатижневим запізненням.

За словами Марцінківа, меморандум підписаний на три роки. За цей час у мерії планують повністю переключити всіх абонентів СТЕКу на КП "Теплокомуненерго".

"Маємо великі загрози, зокрема збільшення ціни на газ. Це буде великий удар по споживачах", - акцентував мер.

Водночас керівник "Теплокомуненерго" Руслан Гайда презентував план переключення абонентів СТЕК на обслуговування комунальних котелень. Посадовець зауважив, що насамперед планують побудувати нові котельні на вулицях Чорновола, Незалежності - Толстого, Левинського та Макухи. Окрім того реконструюють котельню на Матейки. Це дозволить підключити мережі, які належать СТЕКу до комунальних котелень.

Загалом, будівництво нових котелень дозволить переключити 128 будинків та 5 навчальних закладів. Але поки їх будуватимуть, СТЕК й надалі обслуговуватиме своїх абонентів. Передбачається, що будівництво однієї котельні вартуватиме від 8 до 20 мільйонів євро.

Після повного перепідключення на обслуговування ТКЕ перейдуть 181 будинків та 284 об’єктів загального користування.