Пройдисвіти видають себе за комунальників, аби заробити на франківцях


У соцмережах шириться інформація про псевдо-працівників СТЕКу, які від імені міської влади навідуються до квартир франківчан.

Про це йдеться на сторінці міського голови в соцмережі. Зокрема, на пошту міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа надійшов такий лист:

«Пане Руслане, доброго вечора! Сьогодні по квартирах на вул. Симоненка ходили невідомі люди, представлялись компанією СТЕК, яка виконує утеплення будинків по Вашій програмі. Багатьох людей, і мене зокрема, цікавить, чи у Вас насправді наразі діє така програма,чи це просто маркетинговий хід (розвод)? Дякую за відповідь».

Також про схожий випадок розповіла франківська волонтерка Вероніка Дичковська. 

"Приходила в хату симпатична дівчина, з бланком компанії Стек, де було написано завдаток 100 грн. Казала що по програмі Марцинківа, записує пенсіонерів на пільгову програму і "на ваш район є тільки 12 пропозицій, лишилась одна і вже всі ваші сусіди записані ". Хвилин п'ять вияснювала який у мене балкон (хоч його добре видно з вулиці, коли заходиш) і розказувала про структуру металопластикового вікна, хоч я і намагалась пояснити, що інформацією володію (бо працювала в цій сфері). На запитання про мету її приходу, вперто тицяла мені папку з фотографіями і казала, що хоче мені все-таки розказати різницю між вікнами, щоб мене не обдурили... Врешті я втомилась намагатись зрозуміти мету її приходу і ми розстались взаємно незадоволені. Тепер от цікавлюся - що це було, хто може пояснити?? якась недолуго презентована благодійна програма чи таки продаж вікон?", - розповіла франківчанка.

Міський голова Руслан Марцінків надав офіційний коментар з цього приводу.

"Це провокація, на яку франківчанам треба належним чином реагувати. Найкращий засіб від шахраїв — відразу викликати поліцію. Жодних працівників комунальних підприємств міста влада не уповноважувала виконувати утеплення будинків, тим паче — з дольовою участю самих мешканців. Прошу і надалі інформувати мене у випадку з’яви шахраїв", - зазначив мер.