Прозоро та ефективно: Місто продаватиме комунальне майно на електронних торгах


Івано-Франківська міська рада реалізовуватиме комунальне майно за допомогою електронних платформ.

23 січня місто підписало меморандум про реалізацію з ДП «СЕТАМ» - OpenMarket. А днями аналогічний договір про співцю підписали з «ProZorro.Продажі». Який з ресурсів покаже себе ефективніше, тому й надаватимуть перевагу.

«Для нас ключове - продати комунальне майно за якомога більшу ціну. У цьому сенсі конкуренція між онлайн ресурсами важлива. Завдяки прозорим електронним майданчикам маємо на меті реалізувати лот на 10-15% дорожче, ніж його стартова ціна», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

«OpenMarket – СЕТАМ» є державним підприємством мін'юсту і створювалось першочергово для реалізації арештованого майна. Ця галузь була однією з найбільш корумпованих, але, як запевнив директор підприємства Віктор Вишньов, це вдалось побороти завдяки прозорим електронним торгам. Тепер кожен охочий може взяти участь в аукціоні на рівних правах та викупити лот.

Організація активно співпрацює і з місцевими радами, серед яких тепер й Івано-Франківська. Цей майданчик єдиний у світі, що послуговується технологію Blockchain, яка практично унеможливлювлює будь-які втручання в дані.