При Івано-Франківському університеті нафти і газу хочуть створити науково-освітній центр "Нова енергія"


Науково-освітній центр «Нова енергія» хочуть створити при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Про це розповів вчора, під час презентації Програми сталого енергетичного розвитку міста Івано-Франківська на 2013 – 2020 роки науковець університету Максим Карпаш, пише "Бріз". 

З його слів, йдеться про такий собі музей енергетики чи то інтерактивний центр, який планується відкрити у приміщенні старої котельні на території Університету. Мета його полягатиме у проведенні інформаційно-просвітницької роботи серед молоді, насамперед учнівської. Планується, що юним відвідувачам там розповідатимуть і наочно демонструватимуть, як відбуваються фізичні процеси горіння, вироблення енергії, її споживання, в тому числі окрема увага приділятиметься альтернативним джерелам енергії.

Для цього науковці ІФНТУНГу вже навіть підібрали перші експонати: тепловий насос, геліоколектор, сонячні батареї тощо.

«Щоб діти змалечку долучалися, звикали, - пояснює пан Карпаш необхідність створення такого центру, - Так, це довготермінова інвестиція, - але інвестиція в освіту – це найприбутковіша інвестиція, яку лише можна собі уявити».

Ініціативу Університету вже підтримали в Міністерстві освіти і науки України.