Прикарпатці матимуть змогу оцінити якість надання послуг у суді


Сьогодні в приміщенні Івано-Франківського міського суду відбувся круглий стіл, метою якого стало обговорення якості надання послуг апаратом суду.

Організатори розповіли про опитування, у якому будуть брати участь споживачі судових послуг, інформує кореспондент Бліц-Інфо. За словами доповідачів, вперше подібне оцінювання було проведено в 2013 році і його результати показали, що громадськість потребує радикальних змін в судовій гілці влади.

Президент благодійного фонду ,,Оріана’’ Володимир Турчин повідомив, що опитування передбачає залучення інтерв’юєрів, навчання яких розпочнеться з наступного тижня і триватиме близько двох місяців. По його завершенню будуть проведені підсумки і аналіз карток, що дозволить згодом поінформувати суди  про питання, які цікавлять відвідувачів.

Прес-секретар Апеляційного суду Івано-Франківської області Людмила Безусова-Попович зауважила, що значну увагу слід звернути саме покращенні побутових умов – якість освітлення, облаштування місця для очікування.

Результати планують оприлюднити публічно серед громадськості, ЗМІ та  громадських організацій.

"Проблеми існують, раніше суди навіть не могли приймати відвідувачів з обмеженими можливостями” – зауважив Турчин.  

Організатори переконані, що подібні заходи допоможуть дати людям відчуття того, що вони можуть і зобов’язані впливати на роботу будь-якої гілки держави.