Прикарпатці скаржаться, що система електронної подачі заяв на субсидію не працює


В департаменті соцполітики міськвиконкому розповіли про систему електронної подачі заяв на отримання житлової субсидії, проте франківці стверджують, що вона не працює.

Принаймні про це йдеться у листі, який прийшов на редакційну пошту Бліц-Інфо. Мешканець Івано-Франківська Любомир скаржиться, що інформація департаменту соцполітики про можливість подавати заяву на субсидію через інтернет не відповідає дійсності.

Багато подібних скарг є і в соцмережах.

Кореспондент Бліц-Інфо вирішив перевірити чи справді є проблеми з поданням заяв на субсидії онлайн.

Як запевнив у коментарі журналістам заступник директора департаменту соцполітики МВК Василя Семанюка, заяву можна подати через сайт Мінсоцполітики, або через портал державних полуг igov.org.ua.

На сайті Мінсоцполітики реєстрація займає менше хвилини. Потрібно ввести адресу електронної пошти на яку прийде код підтвердження і все - ви зареєстровані. Залишається заповнити заяву і чекати на відповідь. Проте тут у деяких людей може виникнути невеличка проблема, адже код підтвердження присилають не на всі домени (наприклад на mail.ru код не прийшов). 

А ось з порталом державних послуг - яким теж радив скористатися чиновник - виникли серйозні проблеми. Як виявилось дописувач Бліц-Інфо був правий і на цьому сайті справді не можливо подати заяву на субсидію онлайн.

Коли користувач обирає на першому кроці місто Івано-Франківськ, система повідомляє, що "у Вашому регіоні неможливе надання цієї послуги в електронному вигляді".

Як виявилось, послуга онлайн подачі заяв на субсидію доступна на цьому сайті тільки для чотирьох областей: Дніпропетровської, Київської, Черкаської та міста Києва.