Прикарпатців кличуть на щорічну Патріаршу прощу до Крилоса


4-5 серпня в селі Крилос, Галицького району відбудеться традиційна Всеукраїнська Патріарша проща до чудотворної ікони Матері Божої присвячена 1030-ій річниці Хрещення Руси-України та Року Божого Слова в Україні

Вона розпочнеться у суботу, 4 серпня о 8.00 год молитвою Божественної Літургії одночасно в Івано-Франківську, Калуші та Бурштині. Власне з цих трьох напрямків і вирушать паломники пішою ходою до святого місця. У Крилосі на них чекають нічні чування та мистецька програма, інформує Бліц-Інфо.

Зокрема о 16.00 год паломники почнуть зустрічати та реєструвати у Крилосі. Опісля з 17.00 до 19.00 год паломники зможуть посповідатися, відвідати святі місця: храм, чудотворну ікону, княжу криницю і чудотворне джерело св. Франциска, Хресну Дорогу, митрополичі палати, Музей історії Церкви.

Вже о 19.30 розпочнетьтся Молебень до Богородиці, похід до княжої криці та освячення води. А о 21.00 год. буде вечірня, під час якої Чудотворну ікону виставлять для почитання.

Також о 22.30 год можна буде почути науку про історію ікони, молитви на оздоровлення. О 23.00 год розпочнеться Акафіст до Богородиці.

З 23.30 до 01.00 год перед Церквою відбудуться нічні чування.

Також протягом всієї ночі триватиме Євангелізаційно-мистецька програма для молоді на стадіоні школи с Крилос.

Центральні ж урочистості розпочнуться у неділю, 5 серпня.

Зокрема з 7.30 год. розпочнеться сповідь прочан, які приїхали, а  о 7.45 год. відслужать Утреню. 

Опісля о 8.45 год. паломники урочисто зустрінуть Блаженнішого Патріарха Святослава, а о 9.00 год. розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія. По її завершенню Патріарх благословить всіх присутніх.