Прикарпатців кличуть взяти участь в фотоконкурсі "Вікі любить пам'ятки"


З 1 по 30 вересня триває щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі.
Мета проекту – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. За дев’ять років проведення конкурсу було зібрано понад 1,9 млн фотографій. Цьогоріч конкурс проходить у понад 50-ти країнах світу.

Кожна країна-учасниця проводить свій національний етап і обирає десять найкращих світлин із зображенням своєї культурної спадщини. Ці світлини братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Українська частина проводиться усьоме, і до участі запрошуються всі охочі: і любителі, і професіонали. Конкурсний список складається з понад 81 тисячі пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх областей України, в тому числі Криму.

Для участі у конкурсі потрібно бути зареєстрованим у Вікісховищі — одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та з 1 вересня по 30 вересня завантажити ці фотографії до Вікісховища, а також обов’язково вказати їхній унікальний ID. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як протягом вересня, так і раніше, головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки.

Цінні призи отримають автори найкращих десяти фотографій конкурсу загалом, автори найкращих фото кожного регіону, учасники, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток та переможці спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням: https://ua.wikimedia.org/wiki/Вікі_любить_пам’ятки_2018/Регламент

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimedia.org.ua