Прикарпатців навчатимуть, як поводитись в умовах надзвичайної ситуації


Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України на території всієї держави запроваджено режим підвищеної готовності та надзвичайної ситуації. Про завдання, що ставляться в нових умовах, йшлося на прес-конференції начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимира Чернецького.

Акцентувалося на важливості проведення моніторингу ситуації, відпрацювання мобілізаційних планів, забезпечення матеріальних резервів, зокрема, паливно-мастильних матеріалів, медикаментів, питної води та продуктів харчування.

За словами Володимира Чернецького,  працівники управління ДСНС спільно з представниками органів місцевого самоврядування перевірять документацію у сфері цивільного захисту та об`єктів укриття. А таких в області нараховується 831. На переконання начальника Управління ДСНС, 30 відсотків даних об`єктів - у непридатному стані.  Як зазначив керівник ДСНС, всі об`єкти укриття будуть відремонтовані, а на приміщеннях, в яких вони знаходяться, встановлять вказівні таблички. 

Працівники ДСНС проведуть масштабні навчання у дошкільних закладах, школах, вузах, а також  установах та організаціях. Рятувальники навчатимуть населення основам безпеки життєдіяльності. Першочергово проінструктують керівників вищезгаданих закладів.

Особливу увагу планують приділити інформаційному оповіщенню населення через інтернет-ресурси, телебачення і FM-станції. Також закуплять мегафони, котрі за потреби  встановлюватимуться  на автомобілях з метою попередження про загрозу виникнення  надзвичайної ситуації.