Прикарпатців не впускатимуть до суду в цирковому одязі, з сапою чи з розмальованим обличчям


Господарський суд Івано-Франківської області затвердив правила пропуску осіб до приміщення суду.

Про це йдеться на офіційному сайті суду. Правила визначають порядок, підстави перебування громадян у приміщенні господарського суду. А також вимоги до зовнішнього вигляду та поведінки працівників суду та його відвідувачів, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

За порушення вказаних Правил відвідувачі, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за неповагу до суду та порушення порядку під час судових засідань. Судді та працівники суду за їх порушення можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності, або ж позбавлені повністю чи частково щомісячної премії.

Цікавим пунктом у Правилах є те, у якому вигляді не можна заходити у заклад Феміди.

Так, заборонено відвідувати суд у шортах, майках, спортивному одязі, одязі з прозорих тканин, у неохайному одязі, а також у одязі, який містить на собі нецензурні чи образливі вислови.

Також зазначено, що до суду не впускають у цирковому, театральному чи маскарадному одязі, з розмальованими обличчями та відкритими частинами тіла.

Окрім того прописано, з якими речами не можна приходити до приміщення суду. Окрема графа зазанчає, що не можна проносити будь-які колючі, ріжучі чи рублячі предмети, або інструменти (ножі, сокири, коси, сапи, ножиці, молотки, в’язальні спиці, тощо), холодної та вогнепальної зброї, будь-які види газової зброї (пістолети, газові балончики, тощо), зброю під гумову кулю, дитячу іграшкову зброю, вибухові засоби та речовини, спиртні напої, наркотичні засоби.

Також заборонено проходження до приміщення суду з плакатами чи транспарантами будь-якого змісту.

Вас також не впустять, якщо прийдете з собаками, котами, та іншими домашніми чи хижими тваринами.

Варто зауважити, що також не допускається проходження до приміщення суду громадяни з будь-якими візками, велосипедами, мотоциклами, та сумками, валізами, чи іншими предметами, розмір яких перевищує 45х35х15см (крім портфелів, папок для паперів, дамських сумок).

Крім цього, у приміщенні суду забороняється палити, розпивати спиртні напої та голосно розмовляти.