Прикарпатців почали безкоштовно навчати української мови


1 жовтня, як і було заплановано, у Калуші стартувало перше заняття безкоштовних курсів української мови, на якому були присутні 11 слухачів. Серед них представники різних професій: медицини, культури, спорту, нафтохімічної промисловості, студенти.

Учасники курсів хотіли б поліпшити вміння правильно говорити, збагатити словниковий запас, удосконалити орфографію, а також створити середовище для спілкування, повідомляють "Вікна".

— Заняття проходило жваво... Виникла й перша дискусія щодо відмінювання слів іншомовного походження, а саме слова «метро». Отож, на першому занятті ми дійшли згоди в тому, що вчитися ніколи не пізно. Ми продовжуємо набір на курси, — сказав Олег Нижник, координатор проекту у Калуші.

Свої пропозиції щодо подальшого проведення уроків внесли й викладачі-волонтери, які зголосилися безкоштовно навчати української мови. Заняття проводитимуться у вищому професійному училищі міста, де уже сформовано групи зі студентів й викладачів закладу, повідомили активісти у групі “Безкошнтовні курси української мови” у соціальній мережі “Фейсбук”.

Програму курсів укладено у Києві й розрахована вона на 36 годин. У рамках занять також заплановані зустрічі з письменниками, кінопокази, лекції з історії, культури.