Прикарпатців попереджають про мокрий сніг на дорогах


За повідомленнями синоптиків, на Івано-Франківщині 3 січня часом йтиме мокрий сніг, на дорогах утвориться ожеледиця та сніговий накат. За таких умов неабияк ускладнюють керування транспортними засобами, підвищується ризик потрапити в ДТП.

Саме під час ожеледиці трапилася аварія сьогодні близько 9 год у місті Бурштин. Як наразі відомо, 27-річний мешканець Івано-Франківська, керуючи автомобілем «БМВ», на слизькій дорозі виїхав на смугу зустрічного руху, де не зміг уникнути зіткнення з автомобілем «Мерседес Спринтер», за кермом якого перебував 55-річний житель Галицького району. В результаті зіткнення мікроавтобус виїхав за межі проїжджої частини та перекинувся. Після ДТП до медиків звернулася 77-річна пасажирка «Мерседеса» - жінка зазнала травм обличчя, інформує прес-служба нацполіції в області.

Поліцейські радять водіям і пішоходам бути особливо уважними та обережними, не забувати про необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Водіям слід дотримуватися безпечної дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, не перевищувати швидкість. Якщо виникає необхідність зупинитися – знижуйте швидкість поступово. При зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

Застереження пішоходам – переходити дорогу слід виключно у встановлених місцях. Ніколи не перебігайте проїжджу частину під час снігопаду та в ожеледицю, коли значно збільшується гальмівний шлях автомобілів. Падіння перед машиною, що рухається, може призвести до каліцтва, а то й загибелі.

Не прогулюйтеся краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а в ожеледицю особливо.