Прикарпатців просять економити світло вранці та ввечері


Стан української енергетичної сфери на сьогодні досить неоднозначний. У зв’язку з суспільно-політичною ситуацією в країні вітчизняна енергетика отримала чергові виклики, і поки що невідомо, наскільки вдало вона може з ними справитися.

Враховуючи теперішню напружену ситуацію як з видобутком, так і з постачанням вугілля антрацитової групи на теплові електростанції, питання забезпечення сталого електропостачання споживачам у денні та вечірні години доби залишається напруженим.

Для запобігання виникненню дисбалансу між виробництвом і споживанням електричної енергії, сталого функціонування ОЕС України, закликаємо Вас до раціонального споживання електричної енергії та електричної потужності.

Оскільки добовий графік навантаження ОЕС України характеризується піком навантаження в години ранкового та вечірнього максимумів і провалом навантаження в години нічної зони доби, значна різниця між максимальним та мінімальним споживанням електричної потужності протягом доби призводить до значних перевитрат дефіцитного на теперішній час палива на теплових електростанціях.          

 Раціонально регулюючи споживання електроенергії, а саме зменшуючи споживання електричної потужності в години максимальних навантажень ОЕС України та перерозподіляючи навантаження на електромережі у нічні та денні години доби, раціонально використовуючи електричну енергію загалом, споживачі електричної енергії можуть значно посприяти забезпеченню сталого функціонування ОЕС України.    

Інспекція Держенергонагляду в Івано-Франківській області, просить споживачів електричної енергії з розумінням поставитись до непростої ситуації в енергетичній галузі, що виникла сьогодні.