Прикарпатців закликають допомогти ліками, одягом і продуктами воїнам АТО


У Франківську обговорили організаційні питання щодо проведення в області Всеукраїнської благодійної акції, зібрану допомогу від якої буде направлено потребуючим: дітям-сиротам, сім’ям переселенців та іншим постраждалим від наслідків російського тероризму на сході України.

Радник Міністра внутрішніх справ України Іван Стойко під час прес-конференції повідомив, що метою заходу є: «Доказати, що Україна єдина, що ми, коли разом, сильні бо нас об’єднує спільна біда – війна. І ми допомагаємо одні другим, підтримуємо як матеріально так і духовно. Я бачив, як діти дітям пишуть листи, дарують подарунки, серденька, патріотичні малюнки – це вражає. Коли об’їжджаєш обстріляні території на сході й бачиш зовсім інший світ, - життя сприймаєш зовсім у іншому вимірі».

Іван Михайлович зазначив, що ці заходи, проводяться в рамках Всеукраїнських і розпочалися вони сьогодні, 8 грудня на Тернопільщині, наступного тижня – проходять на Івано-Франківщині відтак на Львівщині, де завершаться 19 грудня. Приурочені вони новорічно-різдвяним святам і носять культурно-мистецький характер. Концертні номери представлять митці з Луганщини та Києва.

У Івано-Франківську благодійний концерт відбудеться 14 грудня о 18годині (внесено зміни: не 16 грудня, як раніше повідомлялося) в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Франка у м.Калуш – 15 грудня у Палаці культури «Юність» поч. о 17.00 та 16 грудня у Коломиї – Палаці культури Народний дім поч. о 17.00 годині.

Керівник прикарпатської поліції Віктор Шкутов повідомив, що окрім концерту запланована також благодійна ярмарка на якій будуть представлені дитячі творчі роботи, а виручені кошти за них передадуть на потреби АТО, дітей-сиріт, які будуть розприділені з допомогою волонтерів.

Також Віктор Володимирович звернувся до підприємців, бізнесменів і просто небайдужих прикарпатців допомогти медикаментами, теплим одягом продуктами харчування довготривалого зберігання для наших захисників.Запросив на захід учасників АТО, волонтерів, дітей-учнів і студентів, педагогічні колективи, представників ЗМІ, та всіх небайдужих до чужого горя людей.

Інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.