Прикарпатців закликають дотримуватись правил рибальства під час нересту


За «круглим столом» керівництво Управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області спільно з представниками обласного управління Державного агентства рибного господарства та Державної екологічної інспекції в області обговорили план спільних дій під час проведення операції "Нерест-2018" у період з 1 квітня по 9 червня.

На зустрічі обговорено ряд заходів щодо запобігання правопорушень на водних об'єктах у період нерестової заборони.

"Нерестова заборона триватиме до 9 червня, водночас закликаємо жителів Прикарпаття бути відповідальними і дотримуватися правил рибальства під час нересту. У разі їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Про будь-які факти незаконного рибного промислу просимо громадян повідомляти на спецлінію поліції "102", - зазначив головуючий наради т.в.о. заступника начальника ГУНП в області Олег Йосипів.

В свою чергу заступник начальника управління Державного агентства рибного господарства Ігор Корсук повідомив, що нерестова заборона стартувала в 21 області України. З детальною інформацією можна ознайомитися на сторінці Держрибагентства в соцмережі Facebook.

"Суворо закликаю дотримуватися введеної заборони під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів і підтримці постійних запасів риби. Кожен рибалка має починати з себе - не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені порушення відповідні органи", - зазначив заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Чукор Богдан.