Прикарпатців закликають підтримувати принципи та цінності Червоного Хреста


8 жовтня 2015 року світова спільнота відзначає важливу історичну подію - 50-річчя прийняття фундаментальних принципів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Зважаючи на події в Україні, основоположні принципи стають тим базисом, що дозволяє усім постраждалим мати доступ до гуманітарної допомоги. Безумовне дотримання їх є гарантом виконання обов’язків червонохресної спільноти і безпеки для усіх сторін. Саме одностайне розуміння принципів усіма учасниками конфлікту допомагає долати всі труднощі і негаразди і високо нести місію Червоного Хреста. Івано-Франківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України звертається до громадськості області підтримувати діяльність Товариства у реалізації принципів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця:

Принципи та цінності

Усі складові Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у своїй діяльності керуються єдиними принципами. 

Гуманність

Міжнародний Рух, виникнення якого зумовлене прагненням надавати допомогу всім пораненим на полі бою без винятку або переваги, намагається за будь-яких обставин як на міжнародному, так і на національному рівні попереджувати або полегшувати страждання людини. Рух покликаний захищати життя та здоров’я людей, забезпечувати повагу до людської особистості. Він сприяє досягненню взаєморозуміння, дружби, співробітництва і міцного миру між народами.

Неупередженість

Міжнародний Рух не робить будь-якого розрізнення за расовою, релігійною, класовою ознакою або політичними переконаннями. Він лише намагається полегшувати страждання людей і в першу чергу тих, хто найбільше цього потребує.

Нейтральність

Щоб зберегти загальну довіру, Міжнародний Рух не може приймати будь-яку сторону у збройних конфліктах і вступати в суперечки політичного, расового, релігійного або ідеологічного характеру.

Незалежність

Міжнародний Рух незалежний. Національні Товариства, надаючи допомогу уряду в його гуманітарній діяльності і дотримуючись законів своєї країни, повинні, проте, завжди зберігати автономію, щоб мати можливість діяти відповідно до принципів Міжнародного Руху.

Добровільність

У своїй добровільній діяльності щодо надання допомоги Міжнародний Рух ні в якій мірі не керується прагненням одержання вигоди.

Єдиність

У будь-якій країні може бути тільки одне національне Товариство Червоного Хреста або Червоного Півмісяця. Воно повинно бути відкритим для всіх і здійснювати свою гуманітарну діяльність на всій території країни та за ії межами.

Універсальність

Міжнародний Рух є всесвітнім. Всі національні Товариства користуються рівними правами і зобов’язані надавати допомогу одне одному.