Прикарпатця-контрактника, що збив дитину і залишив тіло на березі річки, взяли під варту


Сьогодні, 20 червня, в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжних захід для мешканця Делятина, військовослужбовця ЗСУ Валерія Бублика.

Як відомо, 22-річний прикарпатець 18 червня вчинив смертельну аварію у Микуличині. Автомобіль «Audi A4» з номерами на польській реєстрації, за кермом якого перебував Валерій Бублик,  збив 9 -річного хлопчика, що йшов узбіччям. 

Після аварії водій забрав травмовану дитину в машину та повіз до Яремчанської лікарні. Проте, як згодом розповів правоохоронцям, дорогою побачив, що потерпілий не подає ознак життя, тому розвернув автомобіль біля Яремчанської міської лікарні та вирушив у напрямку до обласного центру. Щоб приховати тіло потерпілого, залишив його на березі річки "Прут", а машину завіз до родичів у Делятині й пішов додому. 

За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України. Водію "світить" від трьох до восьми років позбавлення волі.

Тож сьогодні у міському суді обрали для винуватця смертельної аварії запобіжний захід на час слідства. Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді перебування під вартою. Свою позицію обгрунтував тим, що підозрюваний покинув місце аварії, намагався приховати сліди злочину, а ще залишив тіло дитини на березі річки. При тому, слідство ще має встановити, чи хлопчик вже був мертвим. Слід зауважити, свідки дали покази, що в день аварії Валерій Бублик вживав канабіоїди. 

Тож, після розгляду клопотання суддя Островський ухвалив залишити хлопця під вартою на два місяця, поки триватиме слідство.  

Нагадаємо, 22-річний прикарпатець служив за контрактом у військовій частині в Делятині. Через аварію у Міноборони повідомили про розпочате службове розслідування.