Прикарпатця в якого знайшли 200 кг марихуани здала співмешканка


Вчора, 9 березня прикарпатські правоохоронці знайшли у мешканця Городенківщини 200 кілограм марихуани та значну кількість макової соломки приблизно на 400 тисяч доларів.

Чоловіка, який виготовляв її досі не затримали. Про це сьогодні, 10 березня на прес-конференції розповів начальник управління кримінального розшуку нацполіції в області Роман Чекмарьов, інформує кореспондент Бліц-Інфо

"8 березня до поліції звернулася жінка та повідомила, що мешканець села Дубка зберігає та виготовляє для продажу наркотики. А вже наступного дня провели обшук", - розповів Чемкарьов.

Під час обшуку у будинку правоохоронці виявили та вилучили закопаних 275 склянних банок об’ємом 3 літри з подрібненою рослинною речовиною зеленого кольору, зовні схожу на марихуану, три склянні банки об’ємом 3 літри з подрібненою маковою соломкою, 1 алюмінієвий бідон об’ємом 20 літрів з подрібненою маковою соломкою, 4 полімерні пляшки об’ємом 1,5 літра з насінням, зовні схожим на насіння коноплі, млинок та інші засоби для виговлення. Банки буди закопані на глибині 15-20 см. в трьох різних місцях.

"Чоловік вирощував коноплю на березі ріки Дністер. Там якраз сприятливий клімат для цього", - додав правоохоронець.

У зв'язку з чим було розпочато досудове розслідування за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 309 (незаконне виготовлення, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів…) Кримінального кодексу України.

За словами начальника Городенківського відділення поліції Сергія Смижука, чоловіка здала співмешканка. Йому вдалося втекти через те, що вона сказала, що йде у поліцію після чергової сварки. Жінка фактично працювала кур'єром з поставки наркотиків. Перед тим, як віддати пакунок чоловік бив співмешканку.