Прикарпатця засудили за гвинтівку "Монте Крісто" під ліжком та патрони в печі


15 квітня 2015 року Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення жителя селища Делятин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Працівниками Надвірнянського РВ УМВС під час проведення санкціонованого обшуку у житловому будинку обвинуваченого було виявлено та вилучено гвинтівку та патрони до неї. Згідно висновку експерта гвинтівка є однозарядною нарізною вогнепальною зброєю типу "Монте Крісто", під 6-мм патрон Флобера кільцевого спалаху, без номера промислового виробництва, яка придатна для стрільби спортивно-мисливськими гвинтівочними патронами кільцевого запалювання калібру 5,6 мм, пише НП

Окрім цього, ще в 2013 року в м. Івано-Франківськ по вул. Незалежності обвинувачений незаконно придбав за 50 грн. в невстановленої слідством особи чоловічої статі паперову коробку із написом "50 патронов охотничьих 5,6 мм Соболь" із вмістом 41 патрону калібру 5,6 мм., які незаконно зберігав в печі житлового будинку без передбаченого законом дозволу.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованому йому злочині при обставинах, викладених в обвинувальному акті, визнав повністю та усвідомив протиправність своїх дій, у вчиненому щиро розкаявся, запевнив суд, що подібного більше не повториться.

На підставі вищевикладеного, суд визнав винуватим чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 150 (сто п'ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2550 грн.