Прикарпатця затримали на гарячому, коли той крав камеру спостереження


До Калуського відділу поліції звернувся 33-річний мешканець райцентру з повідомленням про те, що невідома особа вчинила крадіжку камери відео- спостереження з фасаду відпочинкового закладу у місті та був затриманий власником «на гарячому».

Виїздом на місце події правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 29- річний місцевий житель, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення майнових злочинів, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясувалося, зловмисник посеред дня, проходячи повз відпочинковий заклад помітив камеру та вирішив її викрасти. Ножицями він обрізав дроти та, вирвавши камеру, вчинив спробу втекти, але його наздогнав та затримав власник та відразу викликав поліцію.

Злодія затримано в порядку статті 208 КПК України. Його перевіряють на причетність до вчинення інших злочинів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.185 ( крадіжка вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.