Прикарпатцям нагадують, що нічні прогулянки дітей караються штрафом


Ювенальні поліцейські нагадують про заборону дітям відвідувати розважальні заклади у нічний час.

Таке обмеження стосується перебування дітей віком до 16 років без батьків у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у період з 22:00 до 06:00 год.

За порушення встановленого законом порядку перебування дітей у розважальних закладах каратимуть їх власників чи адміністраторів. Щоб цього не допустити, адміністрація вправі в період вимагати у молодих відвідувачів з 22 години вечора документи, які підтверджують, що вони досягли 16-річчя.

Водночас діти можуть знаходитися у таких закладах у нічний час у присутності принаймні одного з батьків або іншого законного представника дитини, або ж особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Наголошуємо, що коли дитину виявляють у розважальному закладі у нічний час, до адміністративної відповідальності притягують і її батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Такі заходи поліцейських сприяють зменшенню впливу на підлітків негативного, а часом й небезпечного середовища, а відтак попередженню злочинів як з боку дітей, так і проти них.