Прикарпатцям пропонують кредити на встановлення сонячних панелей


Сьогодні, 22 червня відбулося засідання комісії обласної ради з питань розвитку промисловості та будівництва.

Серед іншого члени комісії ознайомились з програмами кредитування АБ "Укргазбанк" в сфері енергозбереження та відновлюваної енергетики, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Ми впровадили програму "Еко-енергія". Вона передбачає кредитування громадян на придбання сонячних панелей, сонячних колекторів і теплових насосів. Це дозволяє збільшити частку відновлюваної енергії. Вже прокредитовано ряд проектів", - каже представник банку. 

Загалом державний банк видає кредити на сонячні панелі до 1 млн. грн. для одного позичальника терміном до 5 років.

"Зелений тариф зараз становить 0.18 євро. Тож людина може не тільки користуватись, а й продавати цю енергію, що є досить вигідно", - каже фінансист.

Ще одним цікавим рішенням для економії є встановлення теплових насосів для обігріву приміщень. На їх придбання банк дає до 250 тис грн. терміном на 5 років. 

Після презентації, заступник голови облради поцікавився чи може банк видати кредит на встановлення сонячних панелей та насосів для комунальних закладів. Представник банку запевнив, що це питання можна опрацювати. Тож домовились, що банк підготує пропозиції для обласної ради, щодо кредитування шкіл і лікарень.