Прикарпатець "на гарячому" спіймав злодія, який крав метал з його подвір'я


До чергової частини Рогатинського відділення поліції звернувся 29-річний місцевий мешканець, який повідомив про те, що у дворі будинку він затримав невідомого, котрий намагається скоїти крадіжку.

Виїхавши на місце події, поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 48-річний мешканець одного із сіл району. Як з’ясували правоохоронці, зловмисник, шляхом зриву навісного замка, проник до приміщення господарства, звідки почав виносити металеві кутники. За цим зайняттям і застав його господар, який саме вийшов на подвір’я.

Зловмисник пояснив свої злочинні дії тим, що ніде не працює, грошей на прожиття не має тому наважився на чуже майно. Наразі за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 (замах на злочин) та ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство. Інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.