Прикарпатець на гарячому застукав злодіїв, що обікрали його магазин


29 грудня до Тисменицького відділу поліції надійшло повідомлення від 26-річного жителя району про те, що в його магазині спрацювала охоронна сигналізація.

Після того, як заявник приїхав до магазину, він помітив троє невідомих, які вибігли з приміщення та втікають в невідомому напрямку. Отримавши повідомлення, правоохоронці негайно виїхали на місце події та задокументували факт вчинення грабежу.

Як було встановлено, 29 грудня близько 04:30 год. троє невідомих чоловіків, шляхом віджиму вікна проникли до приміщення торгового закладу, який знаходиться в с. Одаї, Тисменицького району, звідки викрали грошові кошти, тютюнові вироби та картки поповнення мобільних рахунків.

Проведеними оперативними заходами правоохоронці, через декілька годин затримали зловмисників. Ними виявилися 28 та 32-річного віку мешканці Івано-Франківська та 38-річний житель Тисмениці, які уже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення кримінальних правопорушень – крадіжок, грабежів та інше.

Наразі, зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України. Оголошено їм про підозру у скоєнні вказаного злочину та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу-тримання під вартою. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Крім того, поліція перевіряє злочинну групу на можливу причетність до вчинення подібних злочинів. Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області