Прикарпатець намагався винести з супермаркету товарне заплативши за нього


Вчора, 16 листопада, до Калуського відділу поліції надійшло повідомлення від адміністрації одного з торговельних закладів про те, що працівники охорони затримали невідому особу, яка намагалася скоїти крадіжку товарів.

Правоохоронці виїхали на місце події та задокументували факт вчинення крадіжки. В ході слідчих дій встановили, що до кримінального правопорушення причетний 43-річний місцевий мешканець.

Як з’ясувалося, в торговому залі магазину чоловік поклав у кошик продукти харчування та ароматизатори повітря для автомобіля. Помітивши, що продавець відволік свою увагу на інших покупців, калушанин намагався пройти попри касу, не заплативши. На виході з приміщення його затримали працівники охорони, які й викликали поліцію.

Правоохоронці вилучили в зловмисника товар і повернули на зберігання в магазин. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.15 (Замах на злочин) та ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції цієї статті мінімальне покарання передбачено у вигляді штрафу, а максимальне – позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області