Прикарпатець обікрав два автомобілі односельців припарковані поруч


До Коломийського відділу поліції звернувся 56-річний мешканець одного із сіл району та повідомив про те, що невідома особа з його автомобіля марки «Fiat Ducato», викрала акумуляторну батарею, насос, автомагнітолу та домократ.

Через короткий час до поліції з аналогічним повідомленням звернулася ще однин потерпілий.

Отримавши повідомлення місцеві працівники поліції одразу ж виїхали на місце події де проведеними першочерговими заходами встановили та затримали особу зловмисника. Ним виявився 32-річний односельчанин потерпілих, який уже раніше потрапляв в поле зору правоохоронці за вчинення кримінальних правопорушень.

Як було встановлено, у першому випадку зловмисник проходячи біля транспортного засобу потерпілого скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає та шляхом пошкодження серцевини замка дверей проник до середини автомобіля, звідки викрав акумуляторну батарею, насос, автомагнітолу та домократ.

Після чого зловмисник, помітивши ще одне авто, припарковане поруч та аналогічним способом проник до салону автівки, звідки вчинив крадіжку акумуляторної батареї та магнітофона. З краденим з місця події намагався втекти, але був затриманий правоохоронцями.

Крадені речі поліцейські вилучили та невдовзі повернуть власникам на зберігання. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. На даний час вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні крадіжок.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.185 ( Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області