Прикарпатець обікрав сусідку, якій допомагав по господарству


До Галицького відділення поліції звернулася 68-річна мешканка одного із сіл району повідомивши про те, що невідома особа з її будинку викрала грошові кошти в сумі 1500 гривень, які знаходилися в гаманці в одній із кімнат. У цій крадіжці жінка підозрює свого сусіда, котрий напередодні допомагав їй по господарству.

Проведеними розшуковими заходами підозри потерпілої підтвердилися, зловмисником виявився 33-річний односелець заявниці, інформує прес-служба нацполіції в області.

Як з’ясувалося, зловмисник прийшов до пенсіонерки, щоб допомогти поратися по господарству. Коли помітив, що нікого немає у дворі, зайшов до відчиненого житлового будинку звідки поцупив гаманець з грошовими коштами в сумі 1500 гривень та пішов.

У скоєному лиходій зізнався. Частину викрадених коштів правоохоронці вилучили іншу – зловмисник витратив на власні потреби. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.