Прикарпатець обікрав знайому, в якої хотів позичити грошей


В жовтні минулого року до поліції звернулась 41-річна мешканка одного із сіл району. Жінка повідомила про те, що невідома особа з її будинку викрала годинник.

Правоохоронці в ході проведення оперативних заходів встановили особу причетну до вказаного кримінального правопорушення. Ним виявився 35-річний знайомий потерпілої.

Як з’ясувалося, того дня підозрюваний прийшов до заявниці додому, для того, щоб позичити грошові кошти. Побачивши незачинені двері та скориставшись відсутність господині в будинку, знайшов в середину приміщення, де й вчинив крадіжку годинника. Після чого, крадене зберігав в себе вдома.

У скоєному лиходій зізнався, викрадене майно вилучено та після проведення експертизи буде повернуто власниці. Крім того, слідчими оголошено крадієві про підозру у вчинення злочину.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Сектор комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області