Прикарпатець під час п'янки поцупив мобільник друга


До місцевого відділу поліції звернувся 19-річний мешканець одного із сіл району повідомивши про крадіжку його мобільного телефону марки " Леново –А100".

У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили особу, причетну до скоєння злочину. Ним виявився 18-річний товариш заявника, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Як з’ясувалося, того вечора потерпілий разом із знайомим розпивали алкогольні напої в кафе. Коли чоловік відволікся, зловмисник непомітно для нього привласнив мобільний телефон, який знаходився в кишені куртки. Після чого, як ні в чому не бувало, пішов додому.

У скоєному зловмисник зізнався та розповів, що крадений мобільний пристрій на наступний день продав своєму знайомому, а виручені кошти витратив на власні потреби.

Мобільний телефон правоохоронці знайшли та вилучили. Невдовзі повернуть власнику.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті лиходію загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.