Прикарпатець підібрав попутника і позбувся автівки


Івано-Франківські поліцейські затримали 31-річного мешканця Тисменицького району, який викрав чуже майно - автомобіль. Тепер за незаконні дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

27 жовтня до правоохоронців надійшла заява від 46-річного місцевого мешканця про викрадення автомобіля марки «ВАЗ 21110» вартістю близько 4000 доларів США. В ході проведення оперативно-пошукових заходів по встановленню особи, причетної до скоєння цього злочину, поліцейські отримали обгрунтовані підстави вважати причетним до його вчинення 31-річного мешканця Тисменицького району.

Як встановили правоохоронці, зловмисник перед викраденням перебував у салоні цього автомобіля в якості пасажира. Рухаючись попри магазин, водій-власник зупинився, щоб зайти до крамниці за покупкою. Та коли чоловік вийшов з автівки, зловмисник, будучи напідпитку, скориставшись залишеними у замку запалювання ключами, пересів за кермо і поїхав.

Потерпілий, повернувшись із магазину, не второпав де дівся легковик і повідомив правоохоронців. Завдяки невідкладним діям поліцейських крадія було затримано через декілька годин після викрадення автівки на території Тисменицького району.

В ході проведення досудового розслідування підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу – утримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Згідно санкції цієї статі чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області