Прикарпатець поцупив авто і не зізнається поліції, де заховав


До Долинського відділення поліції звернувся 50-річний місцевий мешканець та повідомив про те, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем марки «ВАЗ 21099» , якого він залишив припаркованим на ніч біля будинку.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 18-річний місцевий мешканець. Як з’ясували, долинянин, побачивши авто в дворі будинку, скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає та шляхом пошкодження замка, проник до середини салону, де зламавши замок запалювання, завів транспортний засіб і поїхав.

У скоєній крадіжці лиходій зізнався, однак не повідомляє місце знаходження авто. Речі котрі були викрадені з салону легковика, а саме: дві автомобільні шини, вогнегасник, біблія, накладки для глушника, ікона та алюмінєва каністра правоохоронці вилучили та невдовзі повернуть власнику.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області