Прикарпатець поцупив у сестри ноутбук та мобілку


Правоохоронці, в ході пошукових заходів відповідно до поданої заяви потерпілої про викрадення її ноутбука та мобільного телефону, одержали грунтовні підстави вважати причетним до цієї крадіжки жителя Калуша, рідного брата заявниці.

До Калуського відділу поліції поступило повідомлення від жительки міста про те, що невідома особа, шляхом відважування вхідних дерев'яних дверей, проникла до її квартири, звідки вчинила крадіжку ноутбука марки «ACER» та мобільного телефону «BRAVIS», інформує прес-служба нацполіції в області.

В ході проведення слідчих дій працівники поліції вийшли на слід злодія. Ним виявився рідний брат потерпілої, котрий проживає в сусідній кімнаті з заявницею. З’ясовано, що, повернувшись додому напідпитку, він вчинив крадіжку особистих речей сестри, після чого викрадене збув за тисячу гривень, а виручені кошти потратив на своє дозвілля.

Крім того, чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу. Цього разу він став фігурантом кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Згідно санкції статті цей злочин карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.