Прикарпатець позбувся роботи та зарплати поки воював в АТО


Рішенням Калуського міськрайонного суду задоволено позовні вимоги прокуратури району про нарахування заробітної плати військовослужбовцю, який понад півроку ніс службу у зоні АТО.

Як повідомлялось раніше, підставою для звернення до суду в інтересах вказаного бійця стало те, що з жовтня 2014 по квітень 2015 року він виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції , але заробітної плати за місцем постійної роботи не отримував.

Разом з тим, сільська рада, в якій працював вказаний чоловік, прийняла неправомірне рішення про припинення його службових повноважень, а відтак, усупереч законодавству, не нараховувала та не виплачувала заробітну плату. На даний час рішення органу місцевого скасовано.

У позовній заяві прокуратура вимагала нарахувати чоловікові середній заробіток, як працівнику, котрий виконує бойові завдання по захисту територіальної цілісності України.

Рішенням суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі та зобов’язано Підмихайлівську сільську раду Калуського району нарахувати чоловіку заробітну плату.

         Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області