Прикарпатець шахрайським методом забрав телефони у неповнолітніх


Під приводом оновлення програмного забезпечення чи встановлення ліцензійних програм на мобільні пристрої шахраєві вдалося обдурити двох неповнолітніх, заволодівши їхніми смартфонами.

В чергову частину Калуського відділу поліції звернулася 51-річна жінка із заявою про неправомірні дії невідомого відносно її сина. На місце події прибули правоохоронці, які опитали очевидців правопорушення та з’ясували, що невідомий молодий чоловік підійшов у дворі до потерпілого, познайомився з ним, зав’язав діалог та шляхом обману, під приводом ремонту та оновлення програмного забезпечення, заволодів його телефоном марки «SamsungGalaxy». Після чого потерпілий більше не бачив ні «майстра», ні свого телефона, інформує прес-служба нацполіції в області.

В ході проведення оперативно-пошукових заходів, спрямованих на встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення, правоохоронці отримали ґрунтовні підстави запідозрити раніше судимого 20-річного місцевого мешканця. Зловмисник зізнався у скоєнні кримінального правопорушення та розповів, що встиг реалізувати телефон.

Наразі, правоохоронці встановили місце знаходження смартфона та вилучили його. Під час перевірки зловмисника з'ясувалось, що він причетний до ще одного аналогічного злочину.

Наразі підозрюваному обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).