Прикарпатець убив свого вітчима палицею, бо той споював його маму і гвалтував сестру


23 листопада 2017 року у селі Білоберізка Верховинського району молодик убив свого вітчима.

Чоловіки проживали у закинутому будинку, власник якого вже помер. Того ранку вітчим пішов купити самогону та повернувся, маючи 2.5 літри спиртного. Приблизно до 16:00 вони розпивали цей напій, пише ГК.

Сп’янівши, молодик почав розпитувати вітчима, чому той колись дуже погано ставився до його матері та споював її, через що вона померла. Крім того, йому було відомо, що вітчим зґвалтував його на той час неповнолітню сестру.

У відповідь на це 58-річний чоловік став виправдовуватись, говорячи. що такого не було. Однак, достовірно знаючи про згвалтування зі слів самої сестри, молодик розлютився і вдарив вітчима кулаком в обличчя. Той впав, а нападник продовжив наносити удари руками і ногами.

Згодом він взяв з-під печі дерев’яну палицю і також нею вдарив вітчима два чи три рази зверху по голові, після чого припинив наносити йому удари, викинув палицю на вулицю, випив кружку самогону й заснув на ліжку.

Прокинувшись зранку 24 листопада, він побачив, що вітчим сидить під стіною в тій самій позі, в якій він його залишив після побиття. Підійшовши до нього, молодик намагався привести вітчима до тями, однак зрозумів, що той помер.

Не знаючи, що робити далі, вбивця два дві продовжував пити самогон, поки той не закінчився. Відтак він став думати, як приховати сліди свого злочину. 26 листопада, дочекавшись вечора, він узяв тіло та потягнув його по землі в ліс неподалік від господарства, де стягнув до стрімкого яру та пригріб листям, а також накидав зверху гілок, після чого пішов додому.

Після вчиненого його мучила совість, вбивця постійно думав про те, що вчинив. 8 грудня молодик подзвонив у поліцію та зізнався у скоєному. За словами затриманого, наміру вбивати вітчима в нього не було – хотів лише покарати його за те, що той зробив з матір’ю та його сестрою.

Судмедексперти встановили, що смерть 58-річного чоловіка наступила від смерть травматичного шоку важкого ступеня, переломів ребер, уламкових переломів кісток правого передпліччя, розриву печінки, поєднаної травми голови, грудної клітки і живота.

Суд, розглянувши всі обставини цієї сімейної трагедії, виніс вирок. Вбивця вітчима відсидить у тюрмі наступні сім років. А загиблого поховали за кошти сільської ради – у нього більше не залишилось родичів.