Прикарпатець віддав шахраям велику суму за повернення викрадених документів


Майже щодня на території Івано-Франківської області правоохоронці реєструють звернення громадян, які втратили свої грошові кошти через власну необережність та довіру.

Так, 28 січня жертвою шахраїв став 42-річний місцевий мешканець. Зловмисники видурили в потерпілого 5 600 гривень. Як розповів чоловік, йому на мобільний телефон зателефонував невідомий та повідомив про те, що знайшов його документи, які недавно викрали в заявника із салону автомобіля, та запропонував повернути за винагороду.

На що чоловік погодився та перечислив на рахунок лиходію кошти в сумі 5 600 гривень, однак по даний час документи так і не повернули та на зв’язок зловмисник не виходить.

Цього ж дня до правоохоронців звернулись 49 та 34-річні франківчанки. Потерпілі розповіли, що наперодні їм на мобільні телефони подзвонили невідомці, які представившись працівниками місцевих банків повідомили, що їхні банківські карточки заблоковано і для розкодування та подальшого використання необхідно назвати пін-код, що й зробили довірливі громадянки, після чого з їх рахунків були зняті гроші в загальній сумі близько 27 тисяч гривень.

За цими фактами правоохоронцями розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Правоохоронці вкотре нагадують: аби кількість потерпілих не збільшувалася, застерігаємо не довіряти телефонним аферистам, які, зловживаючи всіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на довірі та необачності потерпілих. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області