Прикарпатець вкрав автомобіль і в'їхав ним у дерево


До Галицького відділення поліції звернувся 32-річний житель райцентру та повідомив про те, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем марки «Опель Вектра», якого він залишив біля одного із магазинів у Галичі.

Отримавши повідомлення, правоохоронці негайно виїхали на місце події та проведеними розшуковими заходами, за «гарячими слідами», встановили та затримали особу зловмисника. Ним виявився 26-річний мешканець Рогатина, інформує пресс-лужба нацполіції в області.

Як з’ясувалося, потерпілий приїхав до магазину, щоб придбати будівельні матеріали та через власну необачність залишив автомобіль на декілька хвилин незамкненим, чим скористався злодій, котрий помітивши відчинене авто, а ще й ключі в замку запалювання сів і поїхав. Але втекти далеко на краденому не вдалося. Зловмисник не впорався з керуванням та в’їхав в дерево.

Підозрюваного правоохоронці затримали в порядку ст.208 КПК України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину. На даний час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.