Прикарпатець вкрав холодильник, щоб подарувати своїй бабусі


До чергової частини Коломийського відділу поліції звернувся 46-річний мешканець одного із сіл району з повідомленням про те, що невідома особа проникла до його будинку, звідки викрала холодильник фірми "ВЕКО" та тюнер супутникового телебачення, чим спричинила йому матеріальну шкоду.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 26-річний односельчанин потерпілого. Як з’ясувалося, зловмисник, знаючи, що господар перебуває за кордоном, а в будинку ніхто не проживає, скористався цим та шляхом відтискання дерев'яних вхідних дверей проник до приміщення звідки викрав холодильник та тюнер. У скоєному зловмисник зізнався та пояснив, що холодильник він подарував своїй бабусі.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області