Прикарпатець вкрав у друга мобільний та гроші з картки


До Коломийського відділу поліції звернувся 40-річний мешканець одного із сіл району і повідомив про те, що невідома особа викрала його мобільний телефон, після чого за допомогою телефона зняла кошти із його банківської картки в сумі 3 000 гривень.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 24-річний мешканець одного із сіл району.

Як з’ясувалося, того дня зловмисник під час розпивання спиртних напоїв з потерпілим скористався тим, що той відволікся і поцупив його мобільник та з місця події втік.

Наступного дня за допомогою його мобільного пристрою зняв з банківської карточки потерпілого грошові кошти в сумі 3 000 гривень.

У скоєному лиходій зізнався правоохоронцям та розповів, що крадений мобільний пристрій подарував колишній дружині, а грошові викрадені кошти витратив на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Сектор комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області