Прикарпатець викрав велосипед односельця, залишений під кафе


До правоохоронців Калущини за допомогою звернувся 50-річний мешканець одного із сіл району, який повідомив про крадіжку велосипеда.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки може бути причетним 40-річний односельчанин потерпілого. Як було встановлено, зловмисник, повертаючись додому, побачив велосипед біля кафе. Скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, сів на двоколісник і поїхав до додому. Коли до крадія навідались поліцейські, чоловік пояснив свої дії скрутним матеріальним становищем тому в подальшому велосипед планував продати.

Працівники поліції вилучили викрадене та після проведення слідчих дій повернуть законному власнику.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Співробітники поліції вкотре звертаються до власників велосипедів із застереженням: не нехтуйте безпекою свого майна та не залишайте його без нагляду