Прикарпатець, який жостково вбив підлітка, відсидить 13 років за ґратами


Богородчанський районний суд виніс вирок у справі убивства торік 16-річного жителя Надвірнянщини.

Нагадаємо, 11 березня 2017 року до поліції звернулася жителька с. Пнів Надвірнянського району з повідомленням про зникнення її брата 1999 р.н., який кілька днів тому пішов з дому і не повернувся.

Тоді були розпочаті невідкладні пошуки зниклого. Відомості про цю подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з відміткою «безвісті зниклий».

В ході проведених оперативно-розшукових заходів 12 березня на приміському сміттєзвалищі у с. Пнів, Надвірнянського району було вивлено тіло розшукуваного із явними ознаками насильницької смерті.

Світлина від Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

В ході слідчих дій встановили, що 9 березня близько 17:00 год. в домоволодінні жителя с.Пнів 1986 р.н., раніше судимого за майнові злочини, компанія молодиків розпивала алкогольні напої. Під час застілля між загиблим та гостем, місцевим мешканцем 1984 р.н., раніше судимим, виник словесний конфлікт в ході якого останній, дерев'яною палицею побив хлопця до смерті. Аби приховати сліди злочину, спільно з товаришем, також місцевим жителем, змайстрував дерев’яні ноші та виніс тіло загиблого на сміттєзвалище, що у с. Пнів. 

У зв’язку із чим до ЄРДР було внесено зміни за вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, а не «безвісті зниклий». 

Вироком Богородчанського районного суду від 15 січня зловмисника визнано винним за ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 13 років.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!