Прикарпатець з кримінальним минулим вкрав кілометр телефонного кабелю


До Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від чергового диспетчера ПАТ “Укртелеком” про те, що невідома особа в селі с. Кобаки Косівського району вчинила крадіжку телефонного кабелю.

У результаті проведення розшукових заходів правоохоронці встановили підозрюваного у вчиненні злочину. Ним виявився 40-річний місцевий мешканець, який уже неодноразово був судимий за вчинення аналогічних злочинів.

Як з’ясували поліцейські, зловмисник посеред дня на одній із вулиць райцентру ножем відрізав майже 1 км телефонного кабелю і викрав його. 
Після чого кабель обпалив, відділивши стержень від ізоляційного матеріалу та здав на металобрухт за 138 гривень, а виручені кошти потратив на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років, пише Сектор комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.