Прикарпатець за допомогу у переїзді "взяв" оплату золотом


Правоохоронці встановили підозрюваного у вчиненні крадіжки золотої прикраси. Ним виявився раніше судимий за крадіжки житель Галича.

У місцеве відділення поліції за допомогою звернулась 58-річна заявниця, жителька Галича. Жінка повідомила про те, що з її будинку було викрадено золоте кольє, вагою 8 грам вартістю кілька тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, до скоєння крадіжки причетний 32-річний чоловік, якого потерпіла попросила під час переїзду на інше місце проживання, допомогти перенести речі.

Зайшовши до помешкання, чоловік при відсутності свідків, почав нишпорити в особистих речах потерпілої, поки не знайшов цінну річ, яку привласнив. Після того, як ні в чому не бувало, пішов. Пізніше чоловік збув крадене, а гроші витратив на спиртне, оскільки веде антисоціальний спосіб життя.

Відомості за цим фактом внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Крім того, правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до подібного роду злочинів, адже він уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Проводиться слідство.