Прикарпатець "здав" колишнього роботодавця податківцям


За зарплату «в конвертах» івано-франківському підприємству доведеться сплатити майже три тисячі гривень податкових зобов’язань

За матеріалами фактичної перевірки працівники ДПІ у м. Іван-Франківську винесли рішення про нарахування одному з підприємств обласного центру 1,7 тисяч гривень єдиного соціального внеску та 1,2 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Перевірку проведено за зверненням  колишнього працівника цього підприємства, який повідомив міську ДПІ про порушення трудового та податкового законодавства під час нарахування та виплати йому заробітної плати. Під час проведення контрольно-перевірочної роботи діяльності цієї приватної фірми факти порушень підтвердились. Зокрема, встановлено, що в період з вересня по жовтень минулого року тут працювало двоє найманих працівників без належного документального оформлення трудових відносин, та, відповідно, без сплати податків та внесків. В період з листопада 2014 р. по січень 2015 р. їх було працевлаштовано, проте і надалі заробітна плата виплачувалась частково “в конвертах”, без оподаткування.

Загалом  таким працівникам було виплачено неоподатковані доходи в сумі 3,3 тисяч гривень.

За допущені порушення податкового законодавства приватному підприємству не лише нараховано ПДФО та ЄСВ на загальну суму 2,9 тисяч гривень. Посадових осіб цього підприємства протягнуто до адміністративної відповідальності, а за порушення трудового законодавства для вжиття відповідних заходів матеріали перевірки направлено до Територіальної державної інспекції з питань праці в області.

Підготовлено відділом комунікацій

 ДПІ у м. Івано-Франківську

ГУ ДФС в Івано-Франківській області