Прикарпатка отримала смартфон за реєстрацію в особистому кабінеті


Переможця акції було обрано з-поміж 2,5 тисяч прикарпатців, які з 20 лютого по 15 березня зареєструвалися в онлайн кабінеті.

Власника новенького телефону  Samsung ПАТ «Івано-Франківськгаз» обирало за допомогою програми генератора випадкових чисел. Нею стала мешканка м. Долина п. Надія. На міжнародний День клієнта жінка отримала подарунок

Переваги Особистого кабінету вже оцінили майже 25% прикарпатців. Сьогодні онлайн-сервіс уже використовують близько 100 тисяч споживачів. І з кожним днем їх кількість зростає.

«Існує кілька способів комунікації споживачів з нашою компанією, які економлять час та дозволяють отримати дистанційне обслуговування без відвідування офісів. Особистий кабінет є одним із найзручніших  сервісів.  90% питань, які виникають у наших споживачі, можна вирішити в онлайн кабінеті», –  каже начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Івано-Франківськгаз» Еллеонора Близнюк. 

 Зокрема, в Особистому кабінеті клієнти  «Івано-Франківськгазу» за лічені хвилини можуть подати показники лічильника, переглянути історію розрахунків, споживання (в різних енергоодиницях), скачати рахунок чи оплатити за спожитий газ. Окрім того, в режимі онлайн можна надіслати запитання, залишити відгук чи записатися на прийом до керівників газової компанії. Всі звернення направляються до контакт-центру, який обробляє інформацію.