Прикарпатка зняла відео про будинок з химерами у Надвірній


Лариса Іроденко з Навірної зняла відеоролик про будинок з химерами на вулиці Міцкевича,5.

Інформацію про архітектурні особливості та першого власника жінка знайшла в надвірнянській районній бібліотеці в краєзнавчому відділі, пише Бліц-Інфо.

За словами прикарпатки, даним дописом вона хоче звернути увагу місцевих жителів на будинок та врятувати його від руйнації.

"У сюжеті мова піде не лише про зовнішній вигляд будинку, але й про необхідність порятунку перлини архітектурно-мистецької спадщини, розташованої в нашому місті. Я зовсім не хочу зачіпити будь-яким чином сьогоднішній власників будинку, але маю щире бажання посприяти порятунку будівлі від руйнації",- пише Лариса Іроденко.

У своєму відео мешканка розповіла історію будинку з химерами та пояснила чим особлива будівля. Крім того, жінка сподівається, що своїм сюжетом вона повпливає на наступних власників будинку і будівлею милуватимуться ще дуже довго.

"Наразі фасад будівлі, яка є перлиною архітектурно-мистецької спадщини Західної України, потребує ремонту. Збудований в 1910 році. Нині будинок потребує реставрації. Сподіваюсь, що майбутні власники будинку зроблять все, аби наші нащадки змогли милуватись архітектурою початку 20 століття ще багато років. Приємного перегляду",- зазначає Лариса Іроденко.