Прикарпатська міліція та громадські формування діятимуть спільно


На відеоселекторній нараді, яка відбулася в обласному управлінні внутрішніх справ, було проаналізувано існуючі прогалини у взаємодії правоохоронців та небайдужої частини громадськості щодо забезпечення правопорядку на Івано-Франківщині та вироблено стратегію подальшої спільної діяльності.

Як було озвучено на нараді, на сьогодні на Прикарпатті зареєстровано понад півтора десятка громадських формувань з охорони громадського порядку, які загалом налічують майже 2800 членів. «Це потужний резерв, який може відчутно підтримати зусилля прикарпатських правоохоронців у забезпеченні спокою в краї. Тому необхідно розвивати позитивні тенденції активізації цієї роботи, які намітилися торік. Слід також покращувати ефективність діяльності громадських формувань, зацікавлювати людей, в тому числі матеріальним стимулюванням, до участі в охороні правопорядку в населених пунктах Івано-Франківщини», - зазначив начальник обласного управління міліції Микола Семенишин.

В свою чергу координатор зі взаємодії УМВС в області з громадськими формуваннями Ярослав Манжелей зауважив, що, зважаючи на основне завдання патрулів – запобігання вчинення злочинів, доцільно використати досвід ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ області, які виявляють готовність допомогти нинішнім міліціонерам.

Свої пропозиції щодо удосконалення взаємодії працівників міліції та громадських формувань висловили присутні на нараді активісти «Самооборони». Вони, зокрема, закцентували увагу на необхідності налагодження єдиної системи відеоспостереження як в обласному центрі, так і в області загалом, що відчутно спростило б виконання поставлених завдань.

На нараді також було вирішено ініціювати створення нових громадських формувань з охорони громадського порядку в окремих районах Прикарпаття, а для «новобранців» провести навчальний семінар в Івано-Франківську.