Прикарпатська облрада хоче ліквідувати КП "Торговий дім "Галичина"


Сьогодні, 15 грудня відбулась третя сесія Івано-Франківської обласної ради сьомого скликання.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про Програму фінансової підтримки обласного комунального підприємства «Торговий дім «Галичина», інформує кореспондент "Бліц-Інфо".

Начальник управління майна спільної власності територіальних громад області обласної ради Світлана Борушок зазначила, що кошти, а це 243 тисячі гривень, необхідні для погашення заборгованості за газ. Адже приміщення КП, яке знаходиться в Івано-Франківську на Васильянок 62А, у жахливому стані, оскільки там уже кілька місяців немає опалення.

Натомість депутат Остап Дзеса зауважив, що питання хоч і важливе, але - "з бородою". 

"Ми за те, щоб надати  фінансуву підтримку підприємству і покрити заборгованість. Але проблеми цим рішенням не вирішиш. Цю структуру потрібно ліквідовувати. Ще з 2007 року обласна рада судиться, аби це підприємтсво ліквідувати. Ми дійшли й до Києва, але зацікавлені люди перешкоджали нам його ліквідувати.Тож я пропоную підтримати рішення про покриття заборгованості і опісля - продовжити ліквідацію підпримства", - запропонував Дзеса.

Голова облради Олександр Сич з такою пропозицією погодився. Тож дав протокольне доручення на наступну сесію підготувати проект рішення про відновлення процесу ліквідації КП "Торговий дім "Галичина".

"Водночас, варто розібратися із залученням правоохоронних органів чому було призупинено рішення сесії про ліквідацію цього підприємства. Чому від 2007 року підприємство, в якому давно немає керівництва, досі існує і не може бути ліквідованим", - підкреслив очільник облради.

Відтак, депутати все ж проголосували за виділення коштів для погашення заборгованості за газ цього комунального підприємства.

До теми: Обласне комунальне підприємство заборгувало за газ 240 тис. Депутати не вірять