Прикарпатська облрада спрямує додаткові кошти на природоохоронні заходи


Сьогодні, 7 липня відбулося засідання екологічної комісії обласної ради на якому розглянули питання про спрямування минулорічного залишку коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на певні об'єкти.

Зокрема йдеться про те, що станом на 1 січня у фонді залишились невикористані кошти, які видялілись на природоохоронні заходи у 2014-2015 роках. Загалом сума становить близько три з половиною мільйони гривень.

Саме тому, відповідно до звернення очільника ОДА, голова облради Олександр Сич видав розпорядженя про спрямування цього залишку коштів на завершення деяких об'єктів. Зокрема йдеться про будівництво очисних споруд, реконструкцію водозахисної дамби, будівництво берегоукріплювальних споруд та інші роботи.

На засіданні  постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування депутати розглянули це розпорядження та рекомендували його для голосування на сесії.

Як пояснив в.о. голови комісії, ці кошти підуть на ті об'єкти, де частина робіт вже виконана і щоб вони не пропали їх потрібно завершити. Якщо ж говорити про загальну суму коштів, які цьогоріч будуть напрвлені на природоохоронні заходи то вона становить 83 мільйони 500 тисяч гривень.